Gratis verzending v.a. € 95,00
Voor 15:00 besteld = dezelfde dag verzonden
Veilig betalen via iDEAL, Bancontact, KBC/CBC Betaalknop, PayPal en Klarna

Metalen Reclameborden

 

Zo zijn de huidige metalen reclameborden ontstaan

De huidige metalen reclameborden zijn in feite een retro uitvoering van de vroegere emaille reclameborden.  In die tijd werden vaak emaille borden gemaakt en gebruikt voor winkels. Maar ook bedrijven gebruikten het om hun naam en reclameboodschap uit te dragen.

In de huidige vorm zijn er nog veel emaille fabrikanten die hierin gespecialiseerd zijn. Zij maken nog mooie emaille borden op de authentieke manier met zorgvuldig geschilderd handwerk dat wordt gebakken in ovens van 820 graden.

Hierin wordt een uitgebreid productieproces gevolgd. Ook zijn er  nog heel veel verzamelaars die de ouderwetse emaille borden verzamelen. Dit is echter een dure hobby en niet voor iedereen weggelegd.

Om bovenstaande redenen zijn het vooral de retro reproducties die veel (web)winkels momenteel aanbieden. Die hebben het voordeel dat deze metalen reclameborden  vele malen goedkoper te produceren zijn. De wandborden worden vaak  in grotere aantallen geproduceerd.

Juist omdat de prijs hiervan relatief laag is kunt u voor deze persoonlijke stoere ruimte echt iets heel moois maken. Bouw de kamer, schuur en/of Garage om tot een super gave hobby chill ruimte.

Het aanbod in retro metalen reclameborden

Momenteel zijn de meeste metalen reclameborden die vandaag de dag veel voorbij komen gebaseerd op een vintage uiterlijk uit de vorige eeuw. Daarom worden de ontwerpen echt gemaakt en bedacht in de stijl van die tijd.  De verschillen liggen vaak in de kwaliteit van de grondstoffen en het metaal dat wordt gebruikt. Daar zitten dan ook de grootste valkuilen.

Meestal zijn de metalen reclameborden van ijzer/blik.  De één van dikker materiaal gemaakt dan de andere. De dikte van het metaal wordt vaak bepaald door de fabrikant. Natuurlijk worden er ook reclameborden van andere metalen gemaakt.  Wij hebben o.a. Aluminium en ook gietijzer in ons assortiment.

Aluminium heeft de mooie eigenschap dat het licht is en buiten niet roest.  Voor de meer robuustere wandplaten is dik staal of gietijzer een goede keuze.  Uiteraard hebben wij deze metalen reclameborden ook in het assortiment. En dan is uiteindelijk ook nog de inkt / verf die wordt gebruikt.

Niet alle reclameborden zijn geschikt voor buiten in de zon. Ze kunnen niet altijd tegen zonlicht. Als de borden niet beschermd zijn door een coating of verf zullen vrijwel zeker de kleuren vervagen en dat kan echt heel snel gaan en rest er niets anders dan een kleurloos wandbord. Bij gebruik buiten is roest wel een vaker voorkomend probleem, al past het wel bij het imago van de metalen reclameborden. Sommige kopers zullen de borden bewust extra laten roesten voor een gaaf effect. Dat het buiten in de loop der tijd gaat inroesten is dus eigenlijk helemaal niet zo erg.

Bepaal de kwaliteit die U wilt in metalen reclameborden

Daarmee begint vaak de zoektocht naar het persoonlijke metalen reclamebord. Door de ruime keus en is het zaak om op te letten welke kwaliteit wordt aangekocht. Slechte prints en goedkoop is vaak ook zichtbaar en zelfs voelbaar. Onze keuze ligt niet bij deze producten.

Zeker niet tot deze  producten behoren de metalen reclameborden van Nostalgic-Art. Deze fabrikant heeft veel licenties in zijn portefeuille zoals Volkswagen, Coca-Cola, John Deere, BMW, Mercedes en nog veel meer. Alle borden van deze fabrikant zijn geschikt voor buiten gebruik en in reliëf gemaakt.  Hieronder laten we de achterkant en de voorkant van een Harley-Davidson wandbord zien.  Duidelijk is de reliëf in het bord ontdekken. Deze borden kunnen ook zonder problemen buiten in de tuin worden ophangen.  Ze worden gemaakt met een UV bestendige laag.

Achterkant van een voorbeeld van metalen reclameborden van Nostalgic Art

 

Vindt U favoriete metalen reclamebord bij ons

Wij bieden op dit moment wandborden aan van Circa 8 fabrikanten met elk hun eigen stijl en uitvoeringen. De meest gebruikte formaten zijn 20 x 30 cm en 30 x 40 cm. We hebben een eindeloos scala aan prints waaruit een keuze gemaakt kan worden. Alle fabrikanten hebben hun eigen visie en het dus onze taak om hierin snel te schakelen en de goede wandborden aan te kopen.

Veel van onze metalen reclameborden kopen wij rechtstreeks in de Verenigde Staten. De meeste grote fabrikanten bevinden zich in dit land en ook de productie is dan volledig in eigen beheer.  Ook daar zijn uiteraard veel licentie reclameborden te krijgen en van die mogelijk maken wij natuurlijk gebruik.

Ook in ons assortiment vindt u ook bijvoorbeeld concertborden en parkeerborden.  Deze zijn vanuit de fabriek al echt roestig gemaakt en tevens heeft de fabrikant al gezorgd voor gebruikssporen zoals krasjes enz.  Dit alles om het de uitstraling van de oude vervlogen tijden terug te halen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Hier waak ik bord met uw hond erop.  Wij hebben de meest voorkomende rassen op een metalen reclamebord laten vereeuwigen, geheel onder eigen beheer en stijl.

Neem rustig de tijd om ons complete aanbod in Asign4u.nl te bekijken of vindt ons op marktplaats